Adana'da bir ortaokulda yaşanan skandal olay, mide bulandırdı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni C.C., iddiaya göre, 5. sınıf öğrencilerinden 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanıyor.

Öğrencilerin yaşları 11 ile 12 arasında değişiyor. E.K., E.B., F.B.Y., F.N.K., Z.E. ve B.K. isimli bu çocuklar, öğretmenin kendilerine sınıf içinde ve dua okurken tacizde bulunduğunu ailelerine anlattılar. Bu vahim iddiaların ardından, 6 Mayıs'ta aileler savcılığa başvurarak öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundular. Ardından, C.C. 11 Mayıs'ta gözaltına alındı ve tutuklandı.

Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesinde Otomobil Takla Attı: 2 Kişi Yaralandı! Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesinde Otomobil Takla Attı: 2 Kişi Yaralandı!

Soruşturmanın sona ermesiyle birlikte, C.C. hakkında '12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, kabul edildi ve savcı, her bir kız çocuğu için 22 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 135 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianamede yer alan ifadelerde, öğrencilerin Çocuk İzlem Merkezi'nde verdiği ifadelerin birbirlerini doğruladığı belirtiliyor. Mağdurlar, öğretmenin ders sırasında ve dua okurken vücutlarına dokunduğunu, tacizde bulunduğunu iddia ediyorlar.

Öğretmen ise suçlamaları reddediyor ve temaslarının kesinlikle cinsel amaçlı olmadığını savunuyor. Ancak, öğrencilerin ailelerinden 4'ü şikayetçi olurken, 2 aile şikayetçi olmadı.

Şu anda Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar bekleniyor.