CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Kahta'da 2 engelli çocuğu olan, kendisi de yüzde elli görme engelli olan 70 yaşındaki Fahriye Güngör'e elektrik faturası borcu nedeniyle 123 bin liralık icra takibi başlatıldığını belirterek, Güngör'ün çocukları ile mum ışığında oturduğu anın görüntüsünü paylaşmıştı.

KAYMAKAMLIK HAREKETE GEÇTİ

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere'nin bu çağrısı sonucu harekete geçen Kahta Kaymakamlığı sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Kaymakamlık açıklamasında, “İlçemizde, iki engelli çocuğu bulunan ve kendisi de yüzde yetmiş görme engelli olan bir vatandaşımızın elektriğinin kesildiğini sosyal medya yoluyla öğrenmiş olduk.

Olayın sosyal medyadan öğrenilmesiyle birlikte gerekli incelemeler yapılmış, ailenin elektrik borcunun bulunduğu ve borcun uzun süredir ödenmemesinden dolayı, mevzuat gereği kesildiği bilgisi alınmıştır. Kahta Kaymakamlığı olarak, AKEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, iki kurumun ortak çabası neticesinde mağdur olan ailenin mağduriyeti giderilmiş ve aile elektriğe kavuşturulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi. 

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., sosyal medyada yer alan, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun zamandır borcunu ödeyemeyen aile için duyarsız kalmadı. Şirket, iki engelli çocuğu bulunan ve kendisi de yüzde yetmiş görme engelli olan anneye ışık oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den bir yetkili; “Sosyal medyada konu olan ailemizle ilgili yaptığımız inceleme neticesinde ailenin mağduriyetinin giderilmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.