Altın fiyatları, küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak yükselişini sürdürüyor. Cuma günü yaşanan ons fiyatındaki artış ve dolar kuru hareketliliği, altının gram fiyatını 2.236 lira seviyesinden 2.243 lira seviyesine taşıdı. Yeni haftaya da artışla başlayan altın, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Çeyrek altın 3.760 lira, Cumhuriyet altını ise 15.280 lira satış fiyatıyla işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise 2.180 dolar seviyesinde bulunuyor, bu durum altın yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Altın piyasasındaki güncel gelişmeleri etkileyen faktörler arasında, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine yönelik beklentiler de bulunuyor. Analistler, Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimine gitme ihtimalinin altının ons fiyatını desteklediğini belirtiyor.

Kahramanmaraş Depreminin Merkez Üssüne 12 Yeni Fabrika Açılacak! Kahramanmaraş Depreminin Merkez Üssüne 12 Yeni Fabrika Açılacak!

Altın yatırımcıları, küresel ekonomik durumu ve merkez bankalarının politika adımlarını yakından takip ederek, altın fiyatlarının geleceği konusunda öngörülerini güncelliyor. Bu çerçevede, altın piyasasındaki hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.