Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde tespit ettikleri hasarın büyüklüğünü paylaşarak, "Deprem bölgesinde 6 milyon 609 bin 408 bağımsız bölüm içeren, 2 milyon 376 bin 167 yapının hasar tespitini yaptık. Toplam maliyet 110 milyar doları buldu." dedi.

Deprem sonrası ağır hasar gören konut ve iş yerlerini güvenli bir şekilde yeniden inşa etme taahhüdünde bulunan Özhaseki, "Şehirlerimizi eskisinden daha güzel ve güvenli hale getireceğiz. Son depremzedeye kadar da sahada olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları hakkında bilgi verirken, "Yaklaşık 307 bin bağımsız bölümün inşası için 'Bismillah' dedik. Vatandaşlarımızın evlerini teslim etmeye başladık. Her ay tamamlanan konutları etap etap teslim etmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakan Özhaseki, İstanbul'u kentsel dönüşümle afetlere hazırlama çabalarını da vurgulayarak, "İstanbul'da 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. İlk etapta 600 bin konutun dönüşmesi gerekiyor. İstanbul için kaybedecek vaktimiz yok." diye belirtti.

Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş 6 Şubat öncesinden çok daha güzel olacak' Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş 6 Şubat öncesinden çok daha güzel olacak'

İstanbul'un dönüşümü için belirlenen dört adımlı yol haritasını paylaşan Özhaseki, bu adımların şehri deprem ve diğer afetlere karşı hazır hale getireceğini söyledi. Yarısı Bizden kampanyası kapsamında yapılan sözleşmelerle ilgili de bilgi veren Bakan, "Bakanlık olarak, 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi, 100 bin lira da tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek sağlayacağız." dedi. Yarısı Bizden Kampanyası'na 106 bin 225 binada 1 milyon 225 bin 63 bağımsız bölüm için başvuru alındığını ifade etti.