Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı! Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı!

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada asrın felaketinin etkilerinin unutulmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacak bir etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her bakan kendi alanıyla ilgili olarak 6 Şubat'tan önce ilin durumunu bir an önce eskisinden daha iyi hale getirecek" şeklinde talimat verdiğini ve kendilerinin de bakanlık olarak bu alanda çalışma yürüttüğünü ifade eden Bakan Sayın Tekin, 6 Şubat öncesinde Kahramanmaraş genelinde 1017 okulda toplam 10 bin 133 dersliğin bulunduğunu anımsattı.

14-2
 
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle 97 okulun kullanılamaz hale geldiğini aktaran Bakan Sayın Tekin, şöyle devam etti: "6 Şubat'tan sonra okullar açıldığı andan itibaren toplam Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 8 bin 446 dersliğimiz kullanılabilir halde. Yani 2 bin civarında dersliğimiz kullanılamaz hale geldiği için deprem esnasında 2 bin civarında eksik derslikle eğitim öğretim hayatına başladık. Fakat aradan geçen zaman zarfında yatırım programımıza koyduğumuz, ihalesi başlanan, tamamlanan ya da ihale süreci devam eden ama 2024-2025 eğitim öğretim yılının başına kadar tamamlamayı hedeflediğimiz toplam derslik sayısı 2 bin 292. Aklınıza gelebilecek, yıkılmış, hasar görmüş yeni yerleşim yerleri sebebiyle ihtiyaç hasıl olmuş, her yerdeki okullarımız, yatırım programımızın içerisinde. Toplamda bir aksilik olmazsa inşallah, bir sorun çıkmazsa kentte 2024-2025 eğitim öğretim yılında 10 bin 738 derslikte eğitim öğretim hayatına başlamış olacağız."

13-9
  
Beşiktaş Kulübüne desteklerinden dolayı teşekkür eden Bakan Sayın Tekin, "Beşiktaş'a hem bu okuldaki emek ve katkısından dolayı hem de Türkiye'deki sportif yeteneklerin keşfedilmesi için verdikleri desteklerden dolayı ya da bundan sonra verecekleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Kulüp başkanlarımızdan bu tür hayır işlerine biraz daha zaman ayırmalarını, kaynak ayırmalarını, emek harcamalarını özellikle istirham ediyorum. Milli Eğitim Bakanı olarak istirham ediyorum. Çünkü bizim eğitim ve öğretim sürecimizin, paydaşlarından bir tanesi de sivil toplum örgütleri. Bu anlamda da spor kulüpleri bizim kardeşimiz." diye konuştu.

11-21
 
Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ise konuşmasında, deprem bölgesinde barınmanın yanı sıra çocukların geleceği için okullar yapmaları gerektiğini de düşünerek bu düşünceyi hayata geçirdiklerini ve okul yapımlarına devam edeceklerini aktardı. Başkan Çebi, "3 tane daha sözümüz var. Bu sene içerisinde tamamlayacağız. Özellikle de şunu belirtmek istiyorum ki öğretmenlerimizin Anadolu'nun her köşesinde yetiştireceği kıymetli evlatlarla bu ülke ayağa kalkacaktır. Dolayısıyla daha önce de belirttiğim gibi sadece öğretmenlik yapmak, bilgi vermek, öğretmek, eğitmek dışında; bu depremde hırpalanan, kafalarda kalan sorunları da çözebilmek çok değerli öğretmenlerimize ekstra bir görev olarak düşmektedir. Beşiktaş ailesi olarak bunu yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bize bu imkânı sağlayan hükümetimize de teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirilerek öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulunuldu.