4 Temmuz 2007’de henüz 28 yaşında, üzücü bir trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Akarsu’nun hayat hikâyesi sinema filmi oluyor.

Geçirdiği trafik kazasının ardından Bodrum’da günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra 4 Temmuz 2007’de yaşam savaşını kaybeden rock müziğinin sevilen ismi Barış Akarsu’nun hayatı beyaz perdeye aktarılacak.


Aytaç Medya’nın imza atacağı ve uzun süredir merakla beklenilen filmde ise 28 yaşında toprağa verilen Barış Akarsu’nun hayatını başarılı oyuncu İsmail Ege Şaşmaz canlandıracak. Müzikle ilgilendiği de bilinen Şaşmaz, Barış Akarsu’nun görüntüsüne bürünmek ve rolü hakkıyla canlandırabilmek için kampa girdi ve saç, makyaj ve müzik provalarına başladı.

Başarılı müzisyen Barış Akarsu davranışları ve mütevazi hayat hikayesi ile de çok sevilmiş ve ölümü ülke çapında geniş bir yasa dönüşmüştü. Sonrasında ise hayatının film olması ısrarla zaman zaman dile getirilmişti. En sonunda ise bu talep karşılık buldu.

Şimdi ise en çok merak edilen konulardan birisi, filmde onu tanımamıza neden olan Akademi Türkiye sunucusu Öykü Serter’in ve jüri üyelerinin fimde olup olmayacağı iken, bir diğeri ise Barış Akarsu’nun sevgilisi Zeynep Kolçak ve Yalancı Yarim’deki rol arkadaşı Merve Sevi’nin filmde rol alıp almayacağı. Bilindiği üzere Barış Akarsu’nun kaza yaptığı anlarda yanında kız arkadaşı Zeynep Koçak da vardı ve bu kazaya da Zeynep Kolçak ile yaptıkları kavganın neden olduğu uzun süre basında yer almıştı.

Merve Sevi ise Barış Akarsu’nun yer aldığı “Yalancı Yarim” adlı romantik komedi dizisindeki partneri ve en yakın arkadaşlarındandı. Kaza sonrası adeta yıkılan Merve Sevi’nin de bu filmde olup olmayacağı en çok merak edilenlerden. 

Barış Akarsu Kimdir? Neler Yaşadı? Hakkında Bilinmeyenler Neler? 

29 Haziran 1979, Bartın doğumlu rock müziği sanatçısı, söz yazarı ve oyuncu olan değerli isim Barış Akarsu, okul hayatına Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda başladı ve ardından ortaokul öğrenimini bitirdi.

Ortaokuldan sonra Amasra Lisesi’ne giden Barış Akarsu dört yıl boyunca basketbol oynadı ve ardından karate ile ilgilendi. Bir süre bu sporlara devam ettikten sonra lise yıllarında Amasra Yelken Kulübü’nde profesyonel olarak yelkencilik yaptı.

Liseyi bitirmesinin ardından müzisyenliğin yanında animatörlük de yaparak Antalya’da yaşamaya başlayan Akarsu sonrasında Karadeniz Ereğli’ye yerleşti ve buradaki barlarda müzisyen olarak çalıştı. Diğer yandan yerel radyo ve televizyon kanalları için programlar hazırlamaya başlayan isim bir süre de Ankara’da barmenlik ve garsonluk gibi bazı işler yaptı.

2004 yılında profesyonel anlamda müzik yapmak için arkadaşlarının ısrarı üzerine ATV’de yayımlanan Akademi Türkiye adlı yarışmaya katılmış ve uzun süre yer aldığı yarışmada Haluk Levent ve Deniz Arcak gibi birçok isimle düet yapmıştı.

Başarıyla finaline kaldığı yarışmadan birinci olarak ayrılan Akarsu, yarışma bittikten sonra ilk albümünün hazırlıklarına başlamış ve 2004 yılının Temmuz ayında ilk albümünün kayıtları için beş ay kadar sürdürdüğü çalışmaların ardından Islak Islak adını verdiği albümünü 30 Aralık 2004 tarihinde çıkarmıştı. 2006-2007 yılları arasında Star TV’de yayımlanan Yalancı Yarim adlı dizinin başrolünde Merve Sevi ile birlikte oynayan isim, Yaz Demedim” adlı şarkısının klibini bu dizinin çekimlerinde gerçekleştirmişti.

13. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Rock Sanatçısı Ödülü’nün sahibi olan ve ödülünü Murat Göğebakan’ın elinden alan Akarsu dizi çekimleri ve konserler devam ederken 28. yaş günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı, saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı’nda bir trafik kazası geçirmişti.

Beş gün yoğun bakımda kalan Barış Akarsu, 4 Temmuz 2007 tarihinde hayatını kaybetmişti.