Kahramanmaraş'ta Ayvalı Barajından su verilmediği için on binlerce dönüm ürünü kuruyan yüzlerce çiftçi isyan ederken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Ak Partili Başkanı Hayrettin Güngör ise mahalle ziyaretlerinde bulundu.

Dün Büyükşehir Belediyesini basan onlarca çiftçi Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü istifaya davet etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başkan Güngör'ün yerine kayyum atamasını istemişlerdi.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinin  doğusunda yer alan onlarca köydeki 30 bin dönüm arazide bulunan ürünler koruma tehlikesiyle karşı karşıya.  Zaten giderlere arttığı için ayakta durmakta zorlanan çiftçiler yetkililerden destek isterken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'den bugün şok eden bir hamle geldi.

 Herkes Başkan Hayrettin Güngör'ün  bugün Ayvalı barajından su verilmediği için ürünlerinin koruyacağını iddia eden ve devletten yardım isteyen Kahramanmaraş çiftçisini ziyaret edeceğini ve onların sorunlarının çözümü için istişarelerde bulunacağını düşünüyordu. ancak Başkan Güngör hiç beklenmedik bir şey yaptı ve şikayetçi olan köylerin  tam tersi istikametteki köyleri ziyaret etti.

Başkan Güngör kendisini bekleyen çiftçileri değil, tam aksi istikametteki köyleri ziyareti tercih etti.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Suluyayla, Topçalı, Kerimli ve Yolyanı köylerini ziyaret eden Başkan Güngör bu ziyaretini şu ifadelerle kamuoyuna duyurdu:

Hem hemşehrilerimizle buluşuyor hem de ihtiyaçları yerinde tespit ediyoruz.

Milletvekilimiz ve İlçe Başkanımızla bugün; #Onikişubat | Suluyayla, Topçalı, Kerimli ve Yolyanı mahallelerini ziyaret ettik. Bizleri her zaman muhabbetle karşılayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

2022-07-16_16-27-26

Binali Yıldırım çiftçilere "Deliler gibi ekin, dağı taşı ekin" demişti

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım geçtiğimiz aylarda yaptığı bir konuşmada çiftçilere seslenmiş ve "Deliler gibi ekin, dağı taşı ekin" demişti. Binali Yıldırım'ı dinleyen ve tarlasını eken Kahramanmaraş çiftçisi ise şimdi batma tehlikesiyle karşı karşıy.