Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, Andırın Kıyıkçı bölgesindeki Arslantaş Barajı kıyılarına gelerek yuva yapıyorlar. Bu bölgeyi yuva olarak seçen leylekler, her yıl buraya gelerek muhteşem bir manzara oluşturuyorlar.

Andırın'ın sembolü haline gelen leylek, Kıyıkçı mahallesinde bulunan Arslantaş Barajı'nın kıyısındaki direğe yuva yapıyor ve burada yavrularını büyütüyor. Yaklaşık 6 yıldır bu bölgeyi ziyaret eden leylek, yavrularıyla birlikte muazzam bir görsel şölen sunuyor ve bölgeye ayrı bir renk katıyor.

Whatsapp Image 2024 03 30 At 12.52.30 Pm

Kahramanmaraş Barajlarındaki Doluluk Oranları Yükselişe Geçti! Kahramanmaraş Barajlarındaki Doluluk Oranları Yükselişe Geçti!

Andırın ile Göksun'un Söğütlü Obası, göç döneminde binlerce leyleğin geçtiği bir göç rotası üzerinde bulunuyor. Göksun'un Kireç Köyü ise, yerleşik leyleklere ev sahipliği yapıyor ve bu bölgede leyleklerin barınma ve üreme alanı olarak kullanıyor.

Fotoğraf sanatçısı Mansur Öksüz, bölgenin doğal güzelliklerini ve leyleklerin yaşamını drone ile görüntüleyerek benzersiz kareler elde etti. Bu kareler, leyleklerin bölgeye kattığı doğal güzellikleri ve baharın gelişini gözler önüne seriyor.