Cibali Karakolu yazarı oyuncusu nerede geçer Cibali Karakolu hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir.

Cibali Karakolu konusu nedir?
Özet. Aynı adlı tiyatro eserinin uyarlaması olan filmde, Cibali Karakolu'nda görevli amir Cafer Sabbah'ın serüvenleri anlatılır. Cafer evli bir adamdır, görevine bağlıdır ama günün birinde bir kadına aşık olur. Öte yandan bu kadın da, bir başkasını sevmektedir.

Cibali Karakolu kimin?
Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Cibali Karakolu'nun Emniyet Müzesi'ne dönüştürülmesi için bina, restorasyon ve onarım karşılığında Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'den kiralandı. İstanbul Valiliği Kültür Varlıkları bütçesinden 6 milyon 950 bin lira ödenek ayrıldı.