6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili büyük yıkıma uğratan deprem felaketinin ardından Türkiye'nin dört bir yanında yardım kampanyası başlatılmıştı. Her şeyini kaybeden depremzedelerin yaşama tutunmaSI için temel ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde deprem felaketinin vurduğu illerde Recep Tayyip Erdoğan'ın oy çoğunluğuna sahip olması üzerine bazı vicdansızları seçim üzerinden depremzedelere adeta nefret kustu.

Gönderdikleri yardımları haram ederek, hepini ölseydiniz size her şey müstehak diyerek ağır hakaretler eden provokatörler hakkında soruşturma başlatılacağı öğrenilirken, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da bu vicdansızlığa karşı bir açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda: 'Lütfen deprem bölgesi insanımıza söyleyeceğimiz her şeyde 10 düşünüp 1 diyelim. Hiçbir siyaset o insanların kalbini kırmaya değmez. Her bir vatandaşımız hele hele depremzedelerimiz, politik tercihi ne olursa olsun benim başımın üstündedir.' ifadelerini kullandı.

44593331-e553-4e58-b1d6-2d094a426a21

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu 14 Mayıs seçimlerinde Kahramanmaraş'ta yüzde 22.2 oy oranına sahip oldu. Milletvekili sayısını da ikiye yükseltti.