Merkez Bankası Açıkladı: Kredi Kartı Faiz Oranları Değişti! Merkez Bankası Açıkladı: Kredi Kartı Faiz Oranları Değişti!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, memur maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 50'ye yaklaşacağını belirtti. Ayrıca, SSK ve Bağ-kur emeklilerine 2024 yılının ortasında zam yapılacağı açıkladı.

3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan aralık ayı enflasyon verilerinin beklendiği gibi gerçekleşmesi durumunda, memur maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 50'ye yakın olacağını ifade eden Yılmaz, bu durumun toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan 15 puanlık artışla mümkün hale geleceğini vurguladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacağını belirten Yılmaz, bu grup emeklilerin aylıklarının yılın ikinci yarısında daha belirgin bir şekilde artacağını söyledi. Mali imkanlar çerçevesinde alt gelir gruplarını gözeteceklerini ifade eden Yılmaz, enflasyonun düşürülmesinin önemine dikkat çekti.

Yılmaz, en düşük emekli aylığından en yüksek emekli aylığına kadar geniş bir yelpazedeki emeklilere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Alt gelir grupları için mali imkanlarımızı zorlayacağız. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkemiz belli. Unutmayalım ki, depremin maliyeti de jeopolitik riskler de halâ önümüzde." dedi.

Yılmaz, enflasyonun yılsonunda yüzde 65 civarında gerçekleşmesinin beklendiğini sözlerine ekledi. Ayrıca, enflasyonun 2024'ün ortasından itibaren belirgin şekilde düşeceğini ve enflasyonda beklentileri kırmak için çalıştıklarını ifade etti.