Merkez tarafından yapılan açıklamada, 23 Aralık 2023 tarihinde Irak-Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekâtlarında, terör örgütü PKK/YPG'nin kullanımında olan mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedefin imha edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iç güvenlik ve sınır ötesi operasyonlarında sivillerin zarar görmemesi, çevre ve kültürel varlıklara zarar gelmemesi için büyük bir özen gösterdiği vurgulandı. Vurulan hedeflerin tamamen terörle mücadele kapsamında seçildiği ve örgütün propaganda hesaplarından yayılan 'sivil yerleşim bölgelerinin hedef alındığı' iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, resmi açıklamalar dışındaki iddialara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Deprem Faciasında 3 Sanığa Tahliye Kararı! 51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Deprem Faciasında 3 Sanığa Tahliye Kararı!

Merkez, terörle mücadele operasyonlarına dair resmi açıklamalar dışındaki sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan iddialara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.