Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından etkilenen 11 ilde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığı için büyük bir aday yoğunluğu gözleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanan liste, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok adayın bulunduğu, Gaziantep ve Malatya'nın da yoğun aday trafiği yaşanan şehirler arasında olduğunu ortaya koydu.

Akedaş Kahramanmaraş'ın 3 İlçesinde Elektrik Kesintilerini Duyurdu! Akedaş Kahramanmaraş'ın 3 İlçesinde Elektrik Kesintilerini Duyurdu!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için toplam 29 aday yarışırken, bu durum şehrin seçim rekabetini zenginleştiriyor. Malatya, 28 adayla Gaziantep'i takip ederken, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi deprem bölgelerinde de belediye başkanlığı için ciddi bir aday sayısı görülmekte.

Deprem bölgesindeki seçimlerde dikkat çeken bir diğer husus ise adayların farklı meslek gruplarından gelmeleri oldu. Avukat, iş insanı, teknik direktör, radyocu, çiftçi, gazeteci, doktor, sosyolog gibi farklı meslek dallarından gelen adaylar, seçim yarışına renk katıyor.