Fransada Düzenlenen Gymnasiade 2022 Dünya Yüzme Müsabakasından Türkiye'yi gururlandıran haberler gelmeye devam ediyor. 200 Metre Kelebek Yüzme Stilinde Mehlika Kuzeh Yalçın Rakiplerini Bir Bir Yenerek Dünya Şampiyonu Oldu.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu tarafından Fransa’nın Normady kentinde 13-18 yaş arasındaki öğrenciler için düzenlenen şampiyonadan güzel bir haber geldi.

Şampiyonada Kayseri Doğa Kolej öğrencisi 17 yaşındaki Mehlika Kuzeh Yalçın 200 metre Kelebek yarışlarında dünya şampiyonu olarak ülkemizi gururlandırdı.

8 yaşında yüzme becerisini keşfeden antrenörü sayesinde 6 aylık temel bir eğitimin ardından kısa sürede başarı göstererek, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi bünyesine kabul edilen Mehlika Kuzeh Yalçın'ı Adana, Gaziantep, Kayseri ve Kahramanmaraş Doğa Koleji Yönetim Kurulu Bşkanı Halil Gürsoy çiçeklerle karşıladı.

mehlika

Kayseri ve bölgesel şampiyonlarında birçok birinciliği olan sporcu şampiyonada aynı zamanda 100 metre kelebek stili yarışında dünya 4.cüsü, 4 çarpı 100 metre bayrak yarışında ise dünya ikincisi olan Mehlika Kuzeh Yalçın yaptığı açıklamada "Değişik, alışık olmadığım bir organizasyondu. Bekliyordum böyle bir performansı. Çok mutluyum. Hedeflerim, 2024 Paris olimpiyatları. Kayseri Doğa Koleji Kurucusu olan Halil Gürsoy'a, lise müdürümüz ve spor koordinatörümüze, antrenörlerimize ve aileme desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Kayseri Doğa Koleji Kurucusu Halil Gürsoy ise; "Burada Mehlika'nın hikayesi güzel bir hikaye. Herkese; Kayseri gibi denizin olmadığı bir şehirden dünya şampiyonluğu kazanabileceğini gösteriyor. Yeter ki istesin. İnşallah olimpiyatlara gideceğini ve ülkemizi gururla temsil edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.