Kahramanmaraş'ın simgesi haline gelen Özel İdare İş Merkezi yıkılmak için gün sayarken tepkiler de dinmiyor. Kahramanmaraş halkı yapılan tüm anketlerde büyük ekseriyatla Özel İdare Binasının yıkılmasına karşı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gelen tüm tepkilere rağmen sarı binayı yıkmakta ısrarcı.

DÜNYANIN EN SAÇMA BİNASI MI?

Google'a "dünyanın en saçma binası" yazıldığında Kahramanmaraş'taki Özel İdare binası çıkıyor. Ancak o kadar değil. Google'a "dünyanın en medyatik binası" "dünyanın en karizmatik binası" ya da "dünyanın en şeker binası" yazıldığında da aynı şekilde Kahramanmaraş'taki Özel İdare binası çıkıyor. Yani Googl'da dünyanın en saçma binası olarak çıkmasının hiç bir önemi yok.

Dünyanın en saçma belediye başkanı

DÜNYANIN EN SAÇMA BAŞKANI?

Gelin bir deney yapalım. Google'a dünyanın en saçma belediye başkanı yazalım. Doğrusu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün dünyanın en saçma belediye başkanı olduğunu düşünmüyoruz. Bu yüzden de bu haberimizde Başkan Güngör için böyle bir ifade kullanmayacağız. Ancak; sırf haber içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün fotoğrafını eklediğimiz için Google'a dünyanın en saçma belediye başkanı yazıldığında kendisinin resmi çıkacak.

Dünyanın en saçma belediye başkanı

GOOGLE HER ŞEY DEĞİL

Bir kelimenin Google'da ilk sırada çıkması onu doğru olduğu anlamına gelmez. Yani nasıl ki şu andan itibaren Google'a "dünyanın en saçma belediye başkanı" yazıldığında Hayrettin Güngör'ün adının çıkması, kendisinin "dünyanın en saçma belediye başkanı" olduğunu göstermezse, "dünyanın en saçma binası" yazıldığında Özel İdare İş Merkezi'nin fotoğraflarının çıkması da o binanın "dünyanın en saçma binası" olduğunu göstermez.

Dünyanın en saçma belediye başkanı

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör olmak üzere, Google'a dünyanın en saçma binası yazılıyor diye Özel İdare İş Merkezini sanki dünyanın en saçma binasıymış gibi düşünen herkesin Google algoritmalarını bilmesi gerekir. Haber46 olarak aslında biz yaptığımız bir sosyal sorululuk projesi ile Özel İdare binasının alnına vurulan "dünyanın en saçma binası"  damgasını silmiştik. Zira Haberr46 sayeesinde Googe'a "dünyanın en medyatik binası" "dünyanın en karizmatik binası" ya da "dünyanın en şeker binası" yazıldığında da Özel İdare binasının çıkmasını sağlamıştık.

Dünyanın en saçma belediye başkanı

DÜNYANIN EN SAÇMA BELEDİYE BAŞKANI

Haber46'nın yaptığı bu haber, dünyanın en saçma belediye başkanını bulmaya dönük bir çalışma değil. Ancak dünyanın en saçma zihniyetlerinden biri ile karşı karşıya olduğumuz da bir gerçek. Sırf Google'a "dünyanın en saçma binası" yazıldığında fotoğrafları çıkıyor diye bir binayı yıkmak saçma değil mi?

Dünyanın en saçma belediye başkanı

Bu haberimiz de gösteriyor ki, Özel İdare İş Merkezini yıkmak mantıklı bir girişim değil. Sayın Hayrettin Güngör'ün bu gün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda  #DünyanınEnSaçmaBinası etiketini kullanması da saçma demeyelim ama, yanlış bir hareket. 

Dünyanın en saçma belediye başkanı

Haber46 olarak tek başımıza yaptığımız mücadelede son bir umut bu haberi yapma kararı aldık. Eğer Sayın Başkan dünyanın en saçma binası yazıldığınd Google'da fotoğrafları çıkıyor diye, Özel İdare İş Merkezinin #DünyanınEnSaçmaBinası olduğunu kabul ediyorsa, Google'a dünyanın en saçma belediye başkanı yazıldığında kendi fotoğraflarının çıkması nedeniyle de kendisinin de #DünyanınEnSaçmaBelediyeBaşkanı olduğunu kabul etmelidir.

Dünyanın en saçma belediye başkanı

Son olarak dünyanın en saçma belediye başkanı olmayan Hayrettin Güngör'ün, dünyanın en saçma binası olmayan Kahramanmaraş Özel İdare Binasını yıkmaktan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyoruz.