Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’nın Şifalı Su mevkiine macera parkı yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’nın bu yaz sezonuna da her yıl olduğu gibi hazır bir şekilde gireceğini belirterek gerek mevcut tesisler gerekse yeni açılanlarla birlikte sezonuna en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

Başkan Yemenici, Akçakoca tanıtmak adına önemli çalışmalar da yaptıklarını belirterek “Tanıtım noktasında da birçok çalışma yapıyoruz. Bu yıl İstanbul’da düzenlenen EMİT fuarında ilk defa ayrı katıldık ve 2 tane ödül aldık. EMİT yönetimi tarafından hem en iyi duyurulan stant ve en iyi destinasyon yapılan stantları ödüllerini aldık. Nisan, Mayıs ayı gibi yine Ankara’da bazı tanıtım ataklarımız olacak ve bununla birlikte Akçakoca bu yaz ayına daha fazla tanınan sahil olarak girecek” dedi.

2016 yılında yaşanan hain darbe girişi nedeniyle turizm sektörünün yara aldığını işaret eden Başkan Yemenici, “2016 Yılı turizm anlamında ve özellikle ülkemizde büyük darbeler aldı. Terör saldırıları ve özellikle FETÖ terör örgütünün darbe girişimi turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Tabi Akçakoca’da bundan çok ciddi darbe aldı. Ama inşallah yine plajlarımızla özellikle Yukarı Mahalle ki orayı çok önemsiyoruz ve Yukarı Mahalleyi bambaşka bir şekle sokuyoruz. Bu sene içinde yeni destinasyonlarda yapacağız o bölgede” diye konuştu.

Ceneviz Kalesi restorasyonu başlıyor

Başkan Cüneyt Yemenici bu yaz Ceneviz Kalesinin restorasyonuna da başlanacağını belirterek “Ceneviz Kalesi 5 senedir atıl bir vaziyetteydi. Belki bizden de kaynaklanan eksiklikler oldu ama Sayın Bakanımız ödeneği gönderdiler. Teknik şartnamesi de dahil olmak üzere her şeyi hazır. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Oranın restorasyonu ile ilgili olarak kalenin burçları, duvarları ve içerisinin çalışmasıyla çok ciddi bir para harcanacak. Hedefimiz bir yılda bitirmek ama biliyorsunuz çok ciddi ve ince bir iş. Ceneviz Kalesi ikinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescilli. Bu restarosyonu da iyi bir firmanın almasını istiyoruz. En iyi yapılması bizim için önemli. Bu nedenle bakanlığın yayınladığı restorasyon firmalarından birisini seçerek yapacağız. 1-2 Ay gecikebilir ancak önemli olan doğru bir restorasyon olması” şeklinde konuştu.

“Sahillerde cankurtaran hizmeti bu yılda olacak“

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bu sene sahillerde yine cankurtaran hizmetlerimiz olacağını belirterek “Bunu ilk defa biz başlatmıştık. Bunu bu sene de artırarak devam edeceğiz sahillerin güvenliği ve boğulma vakalarının önlenmesi için. Akçakoca bu çalışmalarla birlikte yaz sezonuna hızlı bir şekilde girmiş olacak” dedi.

“Sezonu en iyi değerlendirmek için çalışma yapıyoruz”

Başkan Yemenici yeni bir balıkçı barınağı yapılacağını belirterek “Balıkçı barınağımız şu anda yeni bir balıkçı barınağı ve yatay mahmuzlar sahile paralel, açık deniz dalgakıranları yapmayı planlıyoruz. Ümran Boru Fabrikasının hemen altında bir balıkçı barınağı yapacağız proje etüt ihalesi yapıldı. Müteahhit çalışıyor. Önümüzdeki yılın yatırım programına girecek. Sayın Bakanımız özellikle çok sıkı takip ediyor. Projeler 3-4 sene sürer diye planlıyoruz. O bittikten sonra mevcut barınağı yat limanına dönüştürmek istiyoruz. Bunlar çok büyük işler. Açık dalga kıranlar boğulmaların önüne geçecek, turizm sezonunu ciddi bir şekilde uzatacak. Örneği komşu Karasu’da var. Ben çok şey kazandıracağını düşünüyorum turizme” ifadelerini kullandı.

“Macera parkı olacak”

Başkan Cüneyt Yemenici Şifalı su mevkisine macera parkı kuracaklarını işaret ederek ”Şifalı suyu uhdemize aldık. Bir proje hazırlıyoruz açılışını yapacağız. Sahipsizlikten kurtulmuş olacak. Orada güzel bir kır lokantası, yöresel ürünlerin satılacağı dükkanlar yapacağız. Arkasındaki 20 dönümlük arazide macera parkı oluşturacağız. Projeler hazırlanıyor, bittiğinde gerçekten çok farklı olacak” şeklinde konuştu.