Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Yaklaşık bir yıldır kapalı olan üniversitelerin açılması için şu ana kadar bir tarih verilmedi. Ancak üniversite öğrencileri okullarının açılması için YÖK önünde toplanarak eylem yapmaya karar verdiler. Üniversite ğrencileri 8 milyon üniversitelinin aşılanarak okullarının açılması gerektiğini ifade ettiler. Üniversiteliler taleplerini ÜnililerToplanıyor hasthagı altında açıklıyorlar.

Açıklamada Şu İfadeler Yer Verildi

Biz üniversiteli gençler olarak 1 yıldır hakkımız olan eğitimden mahrumuz. Online eğitim ile verim alamıyoruz mesleğimizi öğrenemiyoruz. Aylarca twitterda tag çalışması yaptık ancak bizim için bir öneri bile sunulmadı. Turistlerin dilediklerince gezebildiği, insanların dipdibe kayak ve parti yapabildiği,düğünler için onay verildiği, 30 milyon turistin beklendiği bu ülkede 8 milyon üniversite öğrencisi olarak tedbirlerle aşıyla hakkımız olan eğitimi almak istiyoruz.

Bunun için maskeli mesafeli bir şekilde pankartlar eşliğinde YOK ve üni önlerinde toplanıp sessizce eylem yapmayı planlıyoruz. Polise karşı gelmek, bağırmak, yürüyüş, zorluk çıkarma olmayacak. Sadece pankartımızı göstererek birlikte kitap okuyacağız eş zamanlı olarak tw dan destek sağlayacağız. Katılmak isteyenler hangi şehirden olduğunu bize(©cikofteliayran) hesabına ve yorumlara) mesaj atsın.Ona göre grup kurulup tarih ayarlanacak.Gün birlik günü! Aynı anda katılımın çok olduğu şehirlerde toplanılacak.