Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hayvan ve bitki atıklarını toplayıp hem çevre temizliği yapacaklarını hem de elektrik üreteceklerini söyledi. Yaptıkları teknoloji araştırmasında, Avrupa'dan ileri ölçek ve tekniğe sahip bir sistem belirledikleri belirtti. Çelik, Almanya’nın Essen şehrinde 26-29 Ocak 2015 arasında düzenlenen IPM Çiçekçilik, Tarım, Peyzaj ve Bitki Fuarı’ndan sonra Avrupa’nın en büyüğü olarak bilinen, birçok ülkeden çok sayıda firmanın stant açtığı 24. Uluslararası Bremen Biyogaz Fuarı'nda incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Münih, Bremen ve Hamburg başta olmak üzere beş şehirdeki biyogazla elektrik üreten tesisleri yerinde gördüklerini aktara Başkan Çelik, Münih yakınlarında bir belediyenin işlettiği Heidenau Biyogaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada,"Uzman firmaların yapıp işlettiği biyogaz tesislerini gezdik. Bu tesis çimen, mısır, silaj gibi çeşitli bitki atıklarının yanında, büyükbaş hayvan atıklarını enerjiye çeviriyor. Aynı zamanda hem kendi elektriğini üretiyor hem de ürettiği biyogazı doğalgaz şebekesine basarak, birden fazla fonksiyon icra ediyor. Bu bilgi ve tecrübeyi Kayseri’ye yansıtacak, Avrupa'da gördüklerimizden daha ileri ölçekte ve teknikte bir sistem kuracağız. Hedefimiz gelişimde, değişimde ve yenilikte süreklilik sağlayan ilk, yeni ve farklı hizmetleri şehrimize kazandırmaktır.” dedi.

Hayvancılık sektörünü Kayseri için büyük bir ekonomik değer olarak gördüklerinin altını çizen Mustafa Çelik, "Hayvan ve bitki atıklarını toplayıp hem çevreyi temizleyecek hem de biyogazla elektrik üreteceğiz. Elagöz, Hasanarpa, Akin, Oymaağaç, Molu ve Beydeğirmeni bölgesinde yoğunlaşan büyükbaş hayvancılık ve tavukçuluk tesisleri başta olmak üzere atıkların ortadan kaldırılmas, önemli bir çevre koruma faaliyeti olduğu gibi ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu değeri şehrimize kazandırmak, üreticilerin sıkıntılarını gidermek, onlara ufuk açmak ve daha hızlı büyümelerini sağlamak amacıyla Türkiye’deki biyogaz işletmelerini inceledik. Şimdi de benzer tesisleri incelemek üzere Almanya'da araştırma yapıyoruz. Biyogaz, hep düşündüğümüz bir enerji tesisiydi. Bu işi destekleyecek bazı tarımsal işletmeleri de açacağız. Güneş enerji santralleri gibi yenilenebilir enerjiyle ilgili yatırımlar yapacağız." diye konuştu.