Geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Son olarak, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından aynı gece Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Sabah saatlerinde ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremler, AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre Elazığ'da 04.17'de, Kahramanmaraş'ta 04.35'te ve Hakkari'de 06.09'da meydana geldi. Her üç depremin de yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını ve tüm hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu gelişmeler, bölgedeki deprem riskinin devam ettiği ve afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha vurguluyor.

Kahramanmaraş'ta Yıkıcı Deprem Olacak Mı? Yer Bilimleri Uzmanından Narlı Fayı Açıklaması! Kahramanmaraş'ta Yıkıcı Deprem Olacak Mı? Yer Bilimleri Uzmanından Narlı Fayı Açıklaması!