Beşiktaş’ta seçim günü emekli albay Fehmi Altınbilek ve eşi Asuman Altınbilek, silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı. Saldırıya katıldığı ileri sürülen noter çalışanı E.N.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Emekli Albay Fehim Altınbilek ve eşinin 7 Haziran’da silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili bir şüpheli adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen E.N.Y, 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı.

Kızıldere'de Mahir Çayan ve 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan operasyonda görev aldığı belirtilen Altınbilek’in Terörle Mücadele Kanunu kapsamında adını Oğuz Çetin olarak değiştirdiği kaydedildi. Saldırganlar tarafından ilk olarak Altınbilek’in adresinin tespiti yapıldığı belirtildi. Örgüt üyelerinin Altınbilek’in yeni ismini nasıl öğrendiğini araştıran savcılık, adresinin noterde çalışan E.N.Y. aracılığıyla öğrenildiğini tespit etti. Savcılık, noterlerin kullandığı adres veri tabanı sisteminden Altınbilek'in ikametgah adresinin Çekmeköy'deki bir noterden sorgulandığını belirledi. Noter çalışanı E.N.Y.'nin bu bilgilere ulaştıktan sonra emekli Albay Altınbilek'i takip ettiği ve seçim günü silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Bu tespitin ardından gözaltına alınan E.N.Y. ile birlikte 2 adet silah ele geçirildi. Bu silahların saldırıda kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında E.N.Y. ile bağlantılı 2 kişinin daha gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.