Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz' Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki toprak kayması olayına ilişkin açıklamalarda bulundular. Bakan Bayraktar, maden sahasında heyelan riskinin arttığını belirterek, bu sebeple arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini duyurdu.

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde ifade ettiğimiz heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız. Baraj tarafındaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Heyelan riskiyle alakalı birçok akademisyen hocalarımız burada. Şu anda heyelan risklerini nasıl ortadan kaldırırız ona çalışıyoruz. Heyelan riski kalktığı anda toprağın aktarılmasıyla ilgili süreci başlatacağız. Soruşturmalar devam ediyor. Hem adli hem de idari yönden soruşturmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "İçişleri Bakanlığı AFAD olarak 9 canımızı aramayla ilgili ilk günden bu ana kadar çalışıyoruz. İnsan kaynakları açısından araç yönünden her şeyimiz tam. Tüm arama faaliyetlerinde bizim olmazsa olmaz bir önceliğimiz var: AFAD ve onların koordinasyonundaki tüm insan gücünün güvenliği. Orada duran kütlenin stabil olmaması sebebiyle arama faaliyetini durdurduk. Şu anda içinde bulunduğumuz durum her iki sırttaki aktif olan ben buradayım diyen olumsuzluğu göz önünde bulundurmamız. Dün akşam itibarıyla durdurduk."

Kazada kaybolan işçilerin kurtarılması için çalışmaların, güvenlik sağlandığında yeniden başlayacağı belirtildi.