Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, terör örgütü FETÖ/PDY’nin güncel yapılanmasına yönelik 47 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarında Kahramanmaraş'ın da bulunduğu illerde, örgüte maddi destek sağlayan ve insan kaynağı temin eden 228 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Tam bir yıl süren titiz teknik ve fiziki takip sonucunda, örgütün Gaziantep, Kahramamaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki yapılanması detaylarıyla ortaya çıkarıldı. Özellikle öğrencilere yönelik gizli para yardımları ve yurt dışı buluşmalarıyla örgüte eleman kazandırıldığı tespit edildi.

🗓️ Yurt Dışında Gizli Toplantılar: Balkanlar Merkezli Yapılanma
Yapılan soruşturmada, örgüt yöneticilerinin yeni eleman kazanma stratejisi olarak yurt dışı seyahatlerini kullandığı ortaya çıktı. Sözde "gezi" adı altında Balkan ülkelerine götürülen öğrencilerin, örgüt yöneticileriyle gizli toplantılara katıldığı belirlendi.

Örgüt üyelerinin, seyahatlerde öğrencileri birbirleriyle tanıştırdığı, dönüşlerde uçak koltuk numaralarının aynı olması gibi dikkat çekici detaylar tespit edildi.

🔍 Kripto İletişim ve Paravan Şirketler Ağı
Operasyonda, şüphelilerin yurt içi ve yurt dışındaki örgüt üyeleriyle kripto haberleşme uygulamaları üzerinden sürekli iletişimde oldukları belirlendi. Örgütün finansmanı için kurulan paravan şirketlerin, ekonomik destek sağladığı belgelerle tespit edildi.

1.1 Milyar TL’lik Vurgun Son Buldu! Kahramanmaraş Dahil 39 İlde Dev Operasyon 1.1 Milyar TL’lik Vurgun Son Buldu! Kahramanmaraş Dahil 39 İlde Dev Operasyon

Şehit Önder Güzel ismi verilen operasyonda, örgüt yöneticilerinin telefon görüşmelerinde "öğrenci" yerine "vifak", "cemaat" ve "hayat" gibi şifreli ifadeler kullandıkları ortaya çıktı.

💰 FETÖ'nün Para Kasası Yakalandı!
Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan biri de, örgütün "para kasası" olarak bilinen eski bir holdingin yönetim kurulu üyesi Taner Nakıpoğlu oldu. Gaziantep’te yürütülen çalışmalarda tutuklanan Nakıpoğlu, daha önce 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gözaltına alınan 228 kişiden 77'si tutuklanırken, 23'ü serbest bırakıldı; 128 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Emniyette işlemleri devam eden 3 şüpheli üzerinde de çalışmalar sürüyor.

Editör: Haber46 46