Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Galatasaray Spor Kulübü arasında depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, depremin en çok yıkıma uğrattığı Kahramanmaraş Adıyaman ve Hatay'da toplamda 300 kalıcı konut yapımına yönelik çalışmalar başlatılacak.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında ağır hasar alan bina sayısının 850 bin olduğunu açıkladı. Özhaseki, devletin bu zorlu süreçte hızlı bir refleks gösterdiğini belirterek, "Hazine arazilerinde, sağlam zeminlerde inşaatlara başladık. Şu anda bu bölgelerde 250 bin konutun yapımı devam ediyor. İlk etapta 46 bin konutun teslimatını sene başından itibaren gerçekleştireceğiz" dedi.

Depremzedelerin yerinde dönüşüm taleplerine destek vermek amacıyla devletin 1,5 milyon liralık destek paketini kanun olarak çıkardığını belirten Özhaseki, bu kapsamda yapılan çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.

f977818cb5dd4eea92eae81f42ef18ca

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise depremzedelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, kulüp olarak bu konuda duyarlılık göstermeye karar verdiklerini ifade etti. Özbek, "Bugün burada imzalanan protokolle birlikte deprem bölgesine 300 konut kazandırılacak. Ayrıca, Galatasaray camiasının desteğiyle topladığımız 50 milyon TL bağışı da depremzedelere yönlendireceğiz" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı, diğer spor kulüplerine de çağrıda bulunarak, "Yeşil sahalarda yarıştığımız gibi hayır işinde de yarışmamız lazım. Bu konuda diğer kulüplere de çağrıda bulunuyoruz. Birlikte hareket ederek daha fazla yardım sağlamak mümkün" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda

Protokolün imzalanmasının ardından Galatasaray Spor Kulübü, depremzedelere yönelik topladığı 50 milyon TL bağış çekini ve üzerinde isminin yazılı olduğu '38' numaralı forma ile Bakan Murat Özhaseki'ye teşekkür etti.