Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı düştü, Düşen uçakta bulunan 5 Rus ve 3 Türk mürettebat toplam 8 kişi hayatını kaybetti. 

Kahramanmaraş'ta yaşanan bu feci uçak kazası sonrası pek çok siyasetçi de geçmiş olsun ve taziye mesajları yayınladı. İşte Kahramanmaraş'ta meydana gelen uçak kazası sonrası yayınlanan taziye mesajlarından bazıları:

Meral Akşener

Kahramanmaraş'ta görev sırasında düşen yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden mürettebatımıza ve Rus görevlilere Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ali Babacan

Kahramanmaraş'ta meydana gelen orman yangınına müdahale ettiği sırada düşen yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden mürettebata Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve Rusya halkının başı sağ olsun.

Mansur Yavaş

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu görevli mürettebatımızın ve Rus personelin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Milletimizin başı sağ olsun. Rus halkına da en derin taziyelerimi iletiyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu uçakta bulunan Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağ olsun! Rus halkına taziyelerimi iletiyorum.

Mevlüt Çavuşoğlu

Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!

Ekrem İmamoğlu

Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale ederken düşen yangın söndürme uçağında yaşamını yitiren mürettebat için üzüntülüyüz. Görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin ve Rus görevlilerin yakınlarının başı sağ olsun.

Abdulhamit Gül

Kahramanmaraş'ta orman yangınına müdahale ederken yaşanan elim kazada, Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. Kahramanca mücadeleleri her zaman hayırla yad edilecek. Milletimizin başı sağ olsun. Rus halkına taziyelerimi sunuyorum.

Ahmet Özdemir

Kahramanmaraş Bertiz Bölgemizde düşen yangın söndürme uçağında 5 Rus, 3 Türk personelimizin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz.

Ali Öztunç

Kahramanmaraş'ta Rusya'dan kiralanan yangın söndürme uçağının yangına müdahale ederken düşmesi sonucu 3’ü Türk, 5’i Rus toplam 8 kişilik mürettebatın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Milletimizin ve Rus halkının başı sağ olsun. Yakınlarına sabır diliyorum.

Faik Öztrak

Kahramanmaraş’ta yangınla mücadele esnasında düşen Rus uçağında yaşamını yitiren Rus ve Türk mürettebatın acısını yaşıyoruz. Rusya’ya taziyelerimizi sunuyor, Milletimize başsağlığı diliyorum.

Ömer Çelik

Kahramanmaraş’taki yangınla mücadele ederken yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk. Milletimizin başı sağolsun... Rus halkına taziyelerimizi iletiyoruz.