Kız çocuklarının kariyer hedefleriyle babalarının doğrudan ilişkisinin olduğunu biliyor muydunuz? Kanada'da yapılan bir araştırma bunun ne kadar gerçek ve önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırma 2014 yılında 7-13 yşları arasındaki 326 kız çocuğuyla yapıldı. Araştırmayı yapanlar kız çocuklarının kariyer hedeflerini öğrenmeye çalışıyorlardı.Yapılan akademik çalışmada ilginç bir sonuca ulaşıldı.

Araştırmaya göre ev işlerine yardım eden babaların kız çocuklarının kariyer planları üzerinde doğrudan etkisi vardı. Ev işlerine yardım eden babaların kızları yüksek maaşlı işlerde kariyer hedefliyorlardı. 

kmister

Ev işlerine yardım eden babaların, daha az geleneksel ve potansiyel olarak daha yüksek ücretli kariyerlere talip olan kız çocukları yetiştirme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle, ebeveynlerin bulaşıkları, çamaşırları ve diğer ev işlerini nasıl paylaştıklarını gösteren yeni bir araştırma, çocuklarının, özellikle de kızlarının cinsiyet tutumlarını ve isteklerini şekillendirmede önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Annelerin cinsiyet ve iş eşitliği inançları, çocukların cinsiyete yönelik tutumlarını tahmin etmede kilit faktörler olsa da, kızların kendi mesleki hırslarının en güçlü yordayıcısı, babalarının ev işlerine yaklaşımıydı.