Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında Azerbaycan Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmaları inceledi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Azerbaycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov ile birlikte yapılan incelemelerde, Azerbaycan Devleti'nin desteklediği projeler hakkında bilgi alındı.

azerbaycanmahallesi_5

Aralık sonuna kadar 4 bin 800 konutun teslim edileceğini belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Azerbaycan Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin 300 konutluk bir projenin planlandığını ve bu projenin bir yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş 6 Şubat öncesinden çok daha güzel olacak' Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş 6 Şubat öncesinden çok daha güzel olacak'

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Azerbaycan Mahallesi'nin inşasıyla birlikte Kahramanmaraş'ın tarihi dokusunu yansıtan güvenli alanlara kavuşacağını ifade etti. Şehir merkezine yapılacak 10 bin konut ve iş yerini içeren Kentsel Tasarım Projesi'nin de hızla yükseldiğini belirtti.

azerbaycanmahallesi_11

Azerbaycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov ise Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü bağları vurgulayarak, Azerbaycan Mahallesi'nin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Azerbaycan tarafından sağlanan 100 milyon dolarlık destekle bin bağımsız bölümün kısa sürede tamamlanacağını söyledi.