Mirasçılar, TSB'nin yayımladığı duyuru kapsamında, "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" veya "Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama" bölümlerinden, vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapabilecekler. Bu bilgilere e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. Mirasçılar, e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekleri sorgulamada, vefat eden kişinin Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası poliçelerine dair bilgilere erişebilecekler.

Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde! Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde!

Tazminat talebi için hak sahiplerinin, e-Devlet üzerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda ilgili sigorta şirketine başvuruda bulunmaları gerekiyor. TSB, bu süreçte mirasçıların haklarını koruyabilmeleri için gerekli bilgileri e-Devlet üzerinden şeffaf bir şekilde sağlamış olacak.

Tazminatın miktarı, sigorta poliçesinin şartlarına ve sigortalı kişinin ödemiş olduğu primlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hayat sigortası poliçelerinde genel olarak, sigortalı kişinin vefat etmesi durumunda ödenecek tazminat, ödenen primlere eşdeğer olmaktadır. Ferdi kaza sigortası poliçelerinde ise tazminat, poliçede belirtilen tutara bağlı olarak değişmektedir.

Tazminat talebinde bulunmak isteyen mirasçıların sunması gereken belgeler arasında vefat eden kişinin ölüm belgesi, mirasçılık belgesi, sigorta poliçesi ve kimlik fotokopisi yer almaktadır. Sigorta şirketleri, tazminat talebini aldıktan sonra incelemeleri yaparak en geç 30 gün içinde ödeme yapma yükümlülüğüne sahiptir.