Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye genelinde olası afet durumlarına karşı atık yönetimini düzenlemek amacıyla AFAD ve İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği tarafından bir rehber hazırlanıyor. Hazırlanacak olan Türkiye Afet Atık Yönetim Rehberi, 81 ilde atıkların düzenli bir şekilde yönetilmesi için bir kaynak sağlayacak.

5042023-scaled

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, deprem sonrasında ortaya çıkan atıkların büyük bir ekolojik risk oluşturduğunu belirterek, "Deprem atığı konusu şu an en büyük ekolojik risk. 100 ila 210 milyon ton arasında deprem atığı oluştu. Tehlikeli atıklar, asbest ve ekonomik değeri olan atıkların birbiriyle karıştığını görüyoruz. Bu atıkları iki Erciyes Dağı büyüklüğünde olarak tanımlayabiliriz." dedi.

thumbs_b_c_5e9bad58448e37f7a24b9f0438e6d366

Mini Gizli Kameraların Önemi Nedir? Mini Gizli Kameraların Önemi Nedir?

Bozoğlu ayrıca, rehberin belediyeler için önemli bir kaynak olacağını vurgulayarak, "Deprem sonrası öncelik vatandaşların hayatını kurtarmak, ardından gıda ve yerleşim sorununu çözmekti. Şu an etraflıca atık yönetimini ele almalıyız. Ağır ve orta hasarlı binalar yıkılmaya devam ediyor. Onların da yıkılması ve sağlıklı bir şekilde ekonomiye kazandırılmasına ihtiyaç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Dilek Nur