Yazar Nuri Yıldız Kahramanmaraş EXPO 2023'te Okurlarıyla Buluştu! Yazar Nuri Yıldız Kahramanmaraş EXPO 2023'te Okurlarıyla Buluştu!

Kahramanmaraş Edebiyat-Sanat Derneği'nde gerçekleştirilen "Doğumunun 150. Yılında İslam ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma" programına edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi. Program, MESDER Başkanı Lütfi Bilir ve TYB Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Enver Çapar'ın açılış konuşmalarıyla başladı. İki başkan, Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliğine katılanlara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından TYB Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Yaşar'ın yönettiği panelde, Şair-Yazar Duran Boz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Somuncu konuşmacı olarak yer aldı.

IMG-20231228-WA0014

Şair-Yazar Duran Boz, Mehmet Akif Ersoy'un yaşadığı dönem ile o dönemin fikrî, siyasî ve edebî cereyanları üzerinden bir portre çizerken, Doç. Dr. Selim Somuncu "Politik Söylem ve Edebi Söylem Karşıtlığında Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Somuncu, Akif'in eserlerinin sıkıştırıldığı resmi söylem ve hamaset arasında değerlendirilmesinin eserlerini sağlıklı anlamayı engellediğini ifade etti.

IMG-20231228-WA0007

Programın bir diğer bölümünde Yazar-Tiyatrocu Salman Kapanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un "Bülbül" şiirini seslendirdi. Hatıra fotoğrafı çekimiyle sona eren etkinlik, edebiyatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.