Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor! Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor!

Dava kapsamında tutuklu bulunan müteahhitler Mustafa İpek ve Faruk Pilge ile fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç yargılanıyor. Sanıklar, Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmada, taraf avukatları ve müştekiler de hazır bulundu.

Müteahhitlerin Savunması

Tutuklu müteahhitler Mustafa İpek ve Faruk Pilge, suçlamaları reddederek beraat ve tahliye talebinde bulundular. Müteahhitler, binanın yapımında herhangi bir hata olmadığını ve kendilerinin sorumluluğu bulunmadığını iddia etti.

Ayhan Gedik'in Savunması

Fenni mesul Ayhan Gedik, bilirkişi raporundaki eksiklik ve kusurları kabul etmediğini belirtti. Gedik, binanın projesinde herhangi bir hata olmadığını savunarak, inşaat ruhsatının 1995 yılında alındığını ve o dönem fenni mesulün Haluk Koç olduğunu ifade etti.

Haluk Koç'un İddiaları

Haluk Koç ise savunmasında, Osmaniye Belediyesi tarafından Bilge Sitesi Yapı Kooperatifi üyelerine ve kat maliklerine, binanın 1998 yılında yenilenen Deprem Yönetmeliği'ne göre güçlendirilmesi gerektiği yönünde tebligatta bulunulduğunu, ancak bu uyarının dikkate alınmadığını iddia etti.

Duruşma Ertelendi

Mahkeme heyeti, duruşmada ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 30 Temmuz tarihine erteledi. Bu süreçte, bilirkişi raporlarındaki eksikliklerin ve iddiaların detaylı bir şekilde incelenmesi bekleniyor.