Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), depremin ardından bazı bölümlerde uzaktan eğitim verdiği dönemi sonlandırmayı planlıyor. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, 6 Şubat depremlerinde kaybettikleri personel ve öğrenci sayısına değinerek, ana kampüs binalarında sıkıntı olmadığını belirtti. Ancak, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun yıkıldığını açıkladı.

Harley Davidson Shop ile Tanışın Harley Davidson Shop ile Tanışın

Yasım, geçen yıl eğitimin tamamen uzaktan yapıldığını, ancak bu yıl bazı bölümlerde yüz yüze eğitime geçildiğini söyledi. İlk dönemde tıp fakültesi ve diş hekimliği gibi bazı bölümlerin yüz yüze eğitim aldığını ifade etti. Özellikle öğrencilerin barınma sorunu yaşadığına dikkat çeken Yasım, kampüsteki yurt kapasitesini artırarak çözüm bulduklarını aktardı.

KSÜ'de güzel sanatlar, spor bilimleri, sağlık bilimleri gibi fakültelerin yüz yüze eğitime devam ettiğini vurgulayan Yasım, önümüzdeki dönemde ise mühendislik, eğitim, ziraat gibi bölümleri de yüz yüze eğitime alacaklarını belirtti. Yurt ihtiyacının karşılanmasıyla öğrencilere daha iyi imkanlar sunacaklarını dile getiren Yasım, üniversite eğitiminin uzaktan olamayacağını vurguladı ve öğrencilerin bir üniversite kampüsünde yaşamaları gerektiğini ifade etti.