Kahramanmaraş'a hızlı tren getirilceği sözü 6-7 sene önceden söz verilmişti. Ancak bugüne kadar bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadı. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hattında çalışmalar tamamlanmak üzere olduğu halde Kahramanmaraş hattında bir kazma dhi vurulmadı.

Geçtiğimiz günlerde ise Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medyadan hızlı trenle ilgili bir açıklama yaptı. Karaismailoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattında çalışmalarımız devam ediyor! Projemiz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayacak! Şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamasında Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattında çalışmaların devam ettiğini açıklaması ve Kahramanmaraş'la ilgili herhangi birr ifade kullanmaması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü ve sosyal medyada binlerce yorum yapıldı. 

Bunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları TCDD hesbından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Şehirlerimizi hızlı ve konforlu ulaşımla buluşturmaya devam ediyoruz. Mersin-Adana-Gaziantep HT Hattı çalışmalarımız hızla ilerliyor. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Hızlı Tren Hatlarının proje çalışmalarında da son aşamaya gelindi." ifadeleri yer aldı.

TCDD'nin bu açıklaması tüm Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri tarafından retweet edilirken bazı milletvekilleri ise Kahramanmaraş'a hızlı tren gelmeyeceğini iddia edenlerri eleştirdi.

2022-08-22_07-41-49

TCDD'nin açıklamasını paylaşan Ak Parrti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal "Siz konuşun, biz çalışmaya devam edeceğiz" derken Cihat Sezal ise "Algı yaratmaya çalışanlara gelsin. Hep yalan siyaseti. Siz konuşun, biz Aziz Millet’imiz için gayretle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

2022-08-22_07-44-00

Haber46'dan Sayın Vekillere iki kritik soru...

Bir; Düzeltmeyi neden hızlı tren açıklamasında Kahramanmaraş'a yer vermeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmadı da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları TCDD yaptı. Bakan Karaismailoğlu Kahramanmaraş'a hızlı tren geleceğini söylemekten neden kaçındı?

İki; Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep hattında çalışmalarda sona yaklaşıldığı halde Kahramanmaraş'a hızlı tren konusu neden sadece proje aşamasında. Projenin diğer illerle birlike tapılması ve çalışmaların eş zamanlı olarak sürdürülmesi gerekmiyor muydu?

Hızlı Tren çalışmalarını tarafsız ve gerçekci bir bakış açısıyla takip etmeyi sürdüreceğiz.