Eski Günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin özel halk otobüslerine ve belediye otobüslerine zam yapmasının ardından Türkiye'nin her yerinden özellikle Kahramanmaraş'ta vatandaşlar toplu ulaşım ücretleri ile ilgili bilgileri paylaşmaya başladılar.

Öğrenci Abonman ücretinin Ankara ve İstanbul'da 6 kat daha pahalı olduğu Kahramanmaraş'ta öğrenci toplu taşına bilet ücretlerinde 30 büyük şehir arasında en pahalı iller arasında yer aldığı bilgisi geldi.

Alınan bilgiye göre Kahramanmaraş'ta öğrenciye toplu taşıma bilet ücreti Adana, Aydın, Balıkesir, Burs, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Trabzon gibi illerin tamamından  daha pahalı.

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre öğrenci toplu ulaşım bilet ücretleri Adana'da 3 lira Aydın'da 3 lira, Balıkesir'de 2 lira, Bursa'da 2 lira 25 kuruş, Denizli'de 2 lira 60 kuruş, Diyarbakır'da 2 lira 50 kuruş, Gaziantep'te 2 lira 70 kuruş, Kayseri'de 2 lira 45 kuruş, Konya'da 1 lira 55 kuruş, Malatya'da 3 lira, Trabzon'da 2 lira olarak kullanılıyor. Kahramanmaraş'ta ise son yapılan zamla birlikte öğrenci biletleri 3 lira kuruşa yükseltildi.

Bu fiyatlar göz önüne alındığında Kahramanmaraş'ta toplu ulaşım Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin tamamına yakınından daha pahalı.

İçme suyuna her ay zam yapılan Kahramanmaraş'ta halk ekmeğinde pek çok büyükşehirden pahalı kullanılması son olarak toplu ulaşıma yapılan zamlar vatandaşı canından bezdirdi.

Tüm bu yapılan zamların AK Parti'yi en yüksek oy aldığı Kahramanmaraş'ta iyice zayıflattığı ve neredeyse oylarını yarı yarıya eridiği iddia ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından yapılan halk ekmek, su ve toplu ulaşım sen verme AK Parti teşkilatının ses çıkarmaması da partinin geleceği açısından büyük bir tehdit olarak algılanıyor.