DEVA Partisi'nin Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, parti içi toplantısında Kahramanmaraş'ın yaşadığı sorunlara odaklandı. Kentin çeşitli alanlarındaki sıkıntıları dile getiren Karatutlu, özellikle sağlık, esnaf sorunları ve yapılan konutlar gibi konulara vurgu yaptı. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın depremin merkez üssü olduğunu hatırlatarak, bu konuda devletin yetersiz kaldığını ifade etti.

Kahramankazan Belediyesinde Kasa Boş, Yeni Başkan Maaşları Cebinden Ödedi! Kahramankazan Belediyesinde Kasa Boş, Yeni Başkan Maaşları Cebinden Ödedi!

Karatutlu, 12 Şubat'ta Kahramanmaraş'a herhangi bir yetkili bakanın gelmediğini belirterek eleştirdi. Bu tarih, hem depremin yıl dönümü hem de kentin kurtuluş günü olarak önemliydi. Karatutlu, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın ziyaretinin önemine vurgu yaparak, hükümetin ilgilenmemesini eleştirdi.

Sağlık hizmetleri konusunda da endişelerini dile getiren Karatutlu, Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetlerinin geri kalmış ülkelerdeki gibi olduğunu belirterek; "Sağlık hizmeti de Kahramanmaraş'ta çağ dışı gibi, gelişmemiş ülkelerde olan sağlık hizmetleri gibi hizmetler veriliyor. Kahramanmaraş'ta ikisi özel ikisi devlet olmak üzere dört hastane yıkıldı. Ancak Gaziantep'te depremlerde hastane yıkılmamış olmasına rağmen, geçtiğimiz günlerde 1875 kişilik hastane açılışı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş'a herhangi bir hastane yapılmadı. Dolayısıyla sağlık sisteminin Kahramanmaraş'ta ne kadar gerilediğini göstermek isterim." şeklinde konuştu.

Ulaşım sorunlarına da değinen Karatutlu, Kahramanmaraş Havalimanı'nın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti ve bu konuda hükümetin herhangi bir adım atmamasını eleştirdi. Kahramanmaraş'ın yaşadığı sorunların çözümü için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.