İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Akyar mevkiinde TOKİ tarafından inşa edilen kalıcı konutların kura çekimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde bir konuşma yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede uzun süre kalarak depremzedelere destek verdiklerini ve yeniden inşa çalışmalarını koordine ettiklerini belirtti. Erdoğan, bu süreçte dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunun gerçekleştirildiğini ve 115 milyar liralık bir kaynakla 2 milyon kişiye ulaşıldığını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 3.13.23 Pm (1)

Kahramanmaraş Vekili Karatutlu: 'Deprem Sorunlarının Yalnızca %10'u Çözüldü' Kahramanmaraş Vekili Karatutlu: 'Deprem Sorunlarının Yalnızca %10'u Çözüldü'

Ayrıca, deprem çalışmalarına bu yıl bütçeden 1 trilyon liranın üzerinde kaynak ayırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivil toplum kuruluşları, özel şirketler, vatandaşlar ve belediyelerin katkılarının bu miktarın dışında olduğunu belirtti.

Erdoğan, ülkenin ve şehirlerin üzerindeki deprem yükünü 2025 yılından sonra tümüyle kaldırmayı hedeflediklerini söyledi ve bu süreçte milli dayanışma, afetle mücadele ve konut inşası alanındaki güçlü birikimleri ile başarılı olacaklarını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 03 19 At 3.13.23 Pm

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinin ve depremzedelerin yaralarının bir an önce sarılması için gece gündüz çalıştıklarını ve sadece depremin yıktıklarını yerine koymakla kalmayıp şehirleri, konutları, işyerlerini, caddeleri, meydanları, üretim ve istihdam altyapısını yeni baştan tasarladıklarını dile getirdi.