Proje, dar gelirli ailelere uygun fiyatlarla konut sahibi olma imkanı sunmayı hedefliyor. 20 dairelik ilk etap inşaatının başlaması, vatandaşlar arasında büyük ilgi ve merak uyandırdı. Toplamda 40 dairelik projenin tamamlanması planlanıyor.

Başvuru süreci 18 Aralık 2023'te başlayacak ve 15 Şubat 2024'te sona erecek. Başvuru yapacak bireylerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 06.02.2023 tarihi itibariyle Elbistan'da ikamet etmek, hanede ikamet eden kişi başı gelirin 5.000 TL'den fazla olmaması gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, hanede sadece 2 kişi yaşıyorsa aylık gelirin asgari ücret veya altında olması, 18 yaş ve üstünde olmak, ve hanede ikamet eden kişilerin üzerine kayıtlı gayrimenkul olmaması da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Apartmanın Davasında Tahliye Kararı Tartışma Yarattı! Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Apartmanın Davasında Tahliye Kararı Tartışma Yarattı!

Başvuru sonuçlarına göre noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve projeden faydalanacak aileler belirlenecek. Elbistan Belediyesi, projenin uygulanmasıyla dar gelirli ailelere ekonomik destek sağlamayı ve konut sahibi olmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.