İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı bir proje kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü'nün ev sahipliğinde "Bir Tebessüme Değer" derneği tarafından hayata geçirilen atölye projesi, depremzedeleri üretime teşvik ediyor.

Dulkadiroğlu İlçesi'nde bulunan Umut Kent Konteynerlerde yaşayan depremzedeler, Olgunlaşma Enstitüsü Moda Tasarım Atölyesi'nde düzenlenen eğitimlerle üretim yapma becerilerini geliştiriyor. Toplam 15 kadına verilen eğitimlerin ardından kadınlar, konteynerlerde üretim yaparak kendileri gibi depremzedesi olan köy okullarındaki öğrencilere giyecek elbiseler dikmeye başladı.

Photo1709643133

Kahramanmaraş Depremzedesi Genç Kızın Hikayesi Kenan İmirzalıoğlu'nu Ağlattı! Kahramanmaraş Depremzedesi Genç Kızın Hikayesi Kenan İmirzalıoğlu'nu Ağlattı!

Projenin amacı, depremzedesi olan kadınları yeniden hayata bağlamak ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi köy okullarındaki öğrencilere giyim desteği sağlamak. Atölyede üretilen sweatshirtler, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı 23 farklı kırsal ilkokuldaki 3 bin çocuğa ücretsiz olarak dağıtılacak. Ayrıca, üretilen giysilerin bir kısmı da depremzedesi kadınlar tarafından çocuklara teslim edilecek. Bu proje, depremzedelerin ekonomik olarak güçlenmelerine ve aynı zamanda toplumlarına katkı sağlamalarına olanak tanıyan anlamlı bir adım olarak öne çıkıyor.