Asrın Felaketi depremleri olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte en fazla can kaybının yaşandığı Ebrar Sitesi hakkında A Blok için dava görülmeye başlandı. A Blok hakkında ilk duruşma görüldü. Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 3 tutuklu sanık savunmalarını mahkeme heyetine sundu Binden fazla canın yitirildiği Ebrar Sitesi'nin kurucusu olan Tevfik Tepebaşı, bahsi geçen A Blok'un bir kooperatif tarafından yapıldığını söylerken, "Ben bu kooperatifin normal bir üyesiyim, benim için "asli kusurlu" denmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Genç Eğitim Sendikası Eğitimciye Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı Hazırladı! Genç Eğitim Sendikası Eğitimciye Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı Hazırladı!

'SAĞLIĞIMI KAYBETTİM BERAATİMİ İSTİYORUM'
Ebrar Sitesi kurucusu olan Tevfik Tepebaşı, A Blok ile alakasının olmadığını söyleyerek kendini savundu. Tepebaşı, "Ben o dönemde Başak Yapı Kooperatifi'nin yöneticisiydim. Lalezar Konut Yapı Kooperatifi'nin yöneticileri benim yakınımdır. İsraf olmasın diye kooperatifler olarak ortak bir ofis kullanıyorduk. İddianamede müşteki ifadelerine ve kişi beyanlarına bakarak müteahhit olduğum ve asli kusurlu olduğum belirtilmekte. Fakat benim kooperatife sadece üye olduğum, inşaat ruhsatında, sigortada, ticaret ve sanayi odasında ve diğer resmi evraklarda açık olarak dururken kooperatifçe yapıldığı belliyken,yasal delillere bakılmadan bana asli kusurlu denilmektedir." dedi.

Depremin büyüklüğünden bahsederek kendini suçsuz göstermeye çalışan Tepebaşı ifadesinin devamında ise,"Bu deprem asrın depremi olarak kayıtlara geçti. Bu şiddette ve arka arkaya olan bir deprem tarihte görülmemiştir. Deprem uzmanları bu deprem için 'Hiroşima’ya atılan atom bombasının 5 katı'diyor. Ben 38 yılımı okullarda doğruyu yanlışı öğretmekle geçirdim. Şu anda kendi suçumun ne olduğunu anlamıyorum.80 günü aşkın bir süredir cezaevindeyim ve sağlığımı kaybettim. Beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıkların mevcut halinin devam etmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 27 Haziran tarihine erteledi.