Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında kadınlara yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Kadınların üretim süreçlerine katılımını artırmak ve sosyal hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla Karaziyaret Sosyal Tesisi’nde özel atölye programı düzenlendi.

KADEM iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte “Sunum Peçete Atölyesi” ile “Eski Tepsiler ile Geri Dönüşüm Atölyesi” gerçekleştirildi.,

Geri Dönüşüm Atölyesi (6)

El Becerileri Geliştirildi

Toplam 60 kadının katıldığı programda eski oya ve nakışlar yeni tasarımlara dönüştürüldü. Kullanılmayan tepsiler ise dekoratif dokunuşlarla yeniden değerlendirilerek farklı ürünlere dönüştürüldü.

Kahramanmaraş Ekinözü’nde Kaza: İki Araç Çarpıştı, 1 Yaralı
Kahramanmaraş Ekinözü’nde Kaza: İki Araç Çarpıştı, 1 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Katılımcılar hem el becerilerini geliştirme fırsatı buldu hem de üretmenin mutluluğunu yaşadı.

Geri Dönüşüm Atölyesi (9)

Katılımcılardan Teşekkür Mesajı

Etkinliğe katılan vatandaşlar, atölyelerin günlük yaşamdan farklı bir deneyim sunduğunu ve üretime teşvik ettiğini ifade etti.

Program boyunca kadınlar hem yeni ürünler ortaya çıkardı hem de sosyal ortamda keyifli zaman geçirme fırsatı yakaladı.