Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat eden bir kız, annesi Z.T'nin kayıp olduğunu, anneannesi H.T'ye “Annem nerede?” diye sorduğunda Almanya’ya gittiğini söylediğini ancak annesi arayan kız yaptığı araştırmada annesinin Almanya’ya gittiğine dair bir bilgiye ulaşamadığını söyledi.

Polis, yaptığı araştırmada Z.T’nin izine rastlamadı. İl Emniyet Müdürlüğü, faili meçhul cinayetleri aydınlatma ve kayıp kişileri bulmaya yönelik başlattığı çalışma kapsamında 7 yıl önce kayıp başvurusu yapılan Z.T’nin dosyasını raftan indirdi.

Kayıp kadını bulmak için Asayiş Şube Müdürlüğü'nde özel bir ekip kuruldu. Ekip, kayıp kadının kızının tekrar ifadesine başvurdu ve kız, annesinin Almanya'ya gittiğine inanmadığını, öldürülmüş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine özel ekip, Z.T’nin bulunmasına yönelik Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde araştırma yapmaya başladı. Yapılan araştırmalarda Z.T’nin babası A.T’nin de kayıp olduğu tespit edildi. Baba ve kızın aile içi cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren özel ekip, araştırmalarını derinleştirip adeta iğneyle kuyu kazdı ve 4 ay sonunda A.T. ve kızı Z.T’nin öldürüldüğünü tespit etti.

25_yil_sonra_cinayete_kurban_gittikleri_anlasildi_kazi_calismasi_baslatildi_34636

Özel ekip, A.T’nin eşi H.T. ve oğlunun aralarında olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerden H.T. sorgusunda suçunu itiraf etti. 1997'de namus meselesi yüzünden A.T. ile tartıştığını, tartışmanın sonunda kocasını av tüfeğiyle öldürüp evin bahçesine gömdüğünü, 3 yıl sonra 2000 yılında da kızı Z.T’yi yemeğine kattığı zehirle öldürdüğünü, onun cesedini de bir fıçıya koyup eşinin cesedinin üzerine gömdüğünü söyledi.

Daha sonra eve götürülen kadın, savcı ve polislere kocası ile kızını gömdüğü yeri gösterdi. İş makinesiyle başlayan kazı çalışmaları daha sonra arkeologlarla devam etti. Tarihi eser arar gibi kazı yapan arkeologlar önce Z.T’nin, onun altında da babası A.T’nin kemiklerini ulaştı.

Gözaltına alınan 6 kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği, işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edileceği belirtildi.