Kahramanmaraş Valiliği, il genelinde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Alınan karar doğrultusunda 31 Aralık Çarşamba günü, il genelindeki resmi ve özel tüm okullarda eğitim ve öğretim yapılmayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına yol açabileceği belirtilerek, öğrencilerin ve vatandaşların can güvenliği için bu kararın alındığı ifade edildi.

KSÜ’de Eğitim-Öğretim Sürüyor

Öte yandan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), şehir genelindeki kar tatili kararından farklı bir uygulamaya gitti. Üniversite yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede, KSÜ’de eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam edeceği duyuruldu.

Google 1999’da Kaça Satılmak İstendi? Reddedilen Tarihi Teklif
Google 1999’da Kaça Satılmak İstendi? Reddedilen Tarihi Teklif
İçeriği Görüntüle

Ancak üniversite bünyesinde görev yapan yöneticilik görevi bulunmayan personellerden;

  • Hamileler

  • Engelliler

  • 60 yaş ve üzeri çalışanlar

  • Anasınıfı veya kreş çağında çocuğu bulunan personel

31 Aralık 2025 Çarşamba günü 1 gün idari izinli sayılacak.

Vatandaşlara Uyarı

Yetkililer, hava koşullarının seyrine göre yeni değerlendirmelerin yapılabileceğini belirterek, vatandaşların Valilik ve resmi kurumların duyurularını yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı.