Kahramanmaraş, TUSAŞ Kahramanmaraş Üretim Tesisi ile savunma ve havacılık sektörüne adım atıyor. Depremler sonrası sanayi üretimini desteklemek amacıyla kurulan tesis, şehrin tekstil ve metal mutfak eşyası sanayisinin yanı sıra savunma ve havacılık alanında da önemli bir rol üstlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle açıklanması beklenen tesis, Türk savunma sanayisinin önde gelen kuruluşları tarafından hayata geçiriliyor.

TUSAŞ, Kahramanmaraş'a yapacağı yatırımlarla Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçiyor. İlk aşamada 100 kişiye istihdam sağlayacak olan tesis, uçak ve helikopter parçaları üretecek. Deneme üretimlerine başlanan tesisin, bu ay içinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz! Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz!

Ayrıca, Kahramanmaraş Havalimanı yolu üzerinde inşa edilecek daha büyük bir tesis için çalışmalar yürütülüyor. Şehre kazandırılacak olan Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu ile de nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor. Makine, metalurji ve uçak teknolojisi bölümlerinin bulunacağı yüksekokul, şehrin savunma ve havacılık sanayisine değerli bir katkı sunacak.