Kahramanmaraş’ta 2024 pancar üretim sezonu rekorla tamamlanıyor.
Kent genelinde yaklaşık 80 bin dekarlık alanda yapılan ekimlerden 500 bin tondan fazla pancar elde edilmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş İçin Yeni Fay Uyarısı: 911 Yıllık Sessizlik
Kahramanmaraş İçin Yeni Fay Uyarısı: 911 Yıllık Sessizlik
İçeriği Görüntüle

Üretimin yarısı tamamlanarak şeker fabrikalarına taşınırken, Türk Şeker tarafından işlenen pancarlardan 16 bin ton kristal şeker üretildi.
Elbistan Şeker Fabrikası’nın sezon sonunda 55 bin ton kristal şeker üretmesiyle birlikte, Kahramanmaraş genelinde toplam 71 bin tonluk şeker rekoltesine ulaşılması hedefleniyor.

Whatsapp Image 2025 10 27 At 13.46.27 (1)

🌾 Çiftçiden Ekonomiye Katkı

Yaklaşık 2 bin çiftçinin emek verdiği pancar üretimi, hem bölge halkı hem de ülke ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı oluşturdu.
Bu yılki üretim, deprem bölgesinde son yılların en yüksek şeker rekoltesi olarak kayıtlara geçti.

🚜 Elbistan, Pazarcık ve Türkoğlu’nda Hasat Tam Gaz

Elbistan Şeker Fabrikası’nın 63 bin dekarlık sahadan 380 bin ton pancar toplayarak 55 bin ton şeker üreteceği belirtilirken, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde de verimli bir sezon yaşanıyor.
Bu bölgelerde 345 üretici, 16 bin dekarlık alanda ekim yaparak 138 bin ton pancar üretti.

Türk Şeker yetkilileri, elde edilen bu verimin hem üretim kalitesi hem de ülke şeker ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.