Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; 'Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, yoğun şekilde suç ve suçluyla mücadelesi kapsamında, havaya ateş eden, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan ve olaylarda silah kullanmaya yeltenen kişilere fırsat verilmedi.

2-33

Son bir hafta içinde yapılan çalışmalarda, sokak üzerinde silah taşırken 19 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 7 kişi yakalandı. 6 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, 11 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 27 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Park ve bahçelerde yapılan denetimlerde 5 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Bu bıçaklara el konularak, şahıslara emre aykırı davranıştan işlem yapıldı. Silahla Yakalanan 26 şahsa da adli ve idari işlem yapıldı.

1-39

Ateşli silahlarla vatandaşlarımızın huzur ve sükûnetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her türlü tedbir alınmaya devam edilecektir.' ifadelerine yer verildi.