Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarla şehir genelinde suçla mücadele edildiğini belirten Vali Ünlüer, şunları ifade etti: “Asrın felaketini yaşadığımız şehrimizde depremden sonra İl Emniyet Müdürlüğümüz 714 personel artışıyla 4 bin 47 ve İl Jandarma Komutanlığımız 366 personel artışıyla 2 bin 155 personelle toplam 6 bin 202 güvenlik personelimiz, suçun yaşanmaması adına yürüttüğü huzur operasyonlarıyla birlikte suç işleyenlere göz açtırmamak ve şehrin güvenliğini sağlamak için uyum içerisinde yoğun denetimlerine devam ediyor.”

Terörle Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları

Vali Ünlüer, terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda son iki ay içerisinde 50 operasyon gerçekleştirildiğini ve 16 şahsın gözaltına alındığını, bunlardan 4'ünün tutuklandığını ve 2'sine adli kontrol tedbiri uygulandığını açıkladı. Göçmen kaçakçılığıyla ilgili de bilgi veren Ünlüer, il genelinde düzenlenen 278 operasyon sonucunda 416 düzensiz göçmenin yakalandığını ve gözaltına alınan 5 organizatörden 1'inin tutuklandığını belirtti.

Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele

Kahramanmaraş'ın Turizm Merkezi Ilıca'da Yerinde Dönüşüm Hızla Yükseliyor! Kahramanmaraş'ın Turizm Merkezi Ilıca'da Yerinde Dönüşüm Hızla Yükseliyor!

Vali Ünlüer, uyuşturucuyla mücadele kapsamında son iki ayda gerçekleştirilen 947 operasyonda bin 38 şahsın gözaltına alındığını ve yakalanan uyuşturucu miktarlarını detaylarıyla paylaştı. Ayrıca, organize suçlarla ilgili yapılan operasyonlarda da 9 operasyon gerçekleştirildiğini ve 18 şahsın gözaltına alındığını belirtti.

Kaçakçılıkla Mücadele ve Siber Suçlar

Vali Ünlüer, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 52 operasyonda 66 şahsa işlem yapıldığını ve çeşitli kaçakçılık malzemelerinin ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, siber suçlarla mücadele kapsamında da 557 sosyal medya hesabı ve 295 terör iltisaklı hesapta yapılan çalışmalarda 7 şüpheli şahsın tespit edildiğini bildirdi.

Sosyal Medya Üzerinden Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Vali Ünlüer, Kahramanmaraş merkezli altı ilde gerçekleştirilen operasyonla son iki yılda sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılık yapan bir şebekenin çökertildiğini belirtti.

Trafik Denetimleri ve Güvenlik

Vali Ünlüer, trafik olaylarına yönelik yapılan denetimlerde 319 bin 26 aracın kontrol edildiğini ve 517 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiğini ifade etti. Güvenli sistem yaklaşımıyla hayatını kaybeden veya ciddi derecede yaralanan hiçbir vatandaşın olmadığı bir ülke hedefine doğru kararlılıkla ilerlediklerini vurguladı.