Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre; EN-EZ İnşaat ve Araz Enerji'ye bağlı olarak çalışan işçiler, uzun süredir maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem başlattılar. İnşaat İşçileri Sendikası (İYİ-Sen) üyesi yaklaşık 200 işçi, haklarının gasp edildiğini ve ödemelerin yapılmadığını ifade ederek iş bıraktıklarını açıkladılar.

İşçilerden İsa Kanatlı, maaşların bir süredir yatırılmadığını ve bugün için kendilerine ödeme sözü verilmesine rağmen bu sözün tutulmadığını dile getirdi. Kanatlı, "3 aydır çalışıyoruz. Diyarbakır'dan, Urfa’dan, birçok ilde işçi var burada. Ama bize, ‘Sizin bizde hakkınız yok’ diyorlar. Asıl mesele şurada başlıyor; bizim taşeronumuz var, sigorta girişimizi yapan EN-EZ ama bizi çalıştıran başka taşeron. Bizim muhatabımız şu an EN-EZ. Bu firma da bize ‘Kaçan adam sizin paranızı versin’ diyor. Kaçan adam da taşeron, 3 gün önce kaçtı" şeklinde konuştu.

İYİ-Sen Genel Başkanı Hasan Kırlangıç ise ana firmanın işçilere, "Taşeron kaçtı, gidin paranızı alın" dediğini aktardı. Kırlangıç, "Yaklaşık 200'e yakın işçi arkadaş var mağdur olan, 158’i bizimle hareket ediyor ama biz diğer arkadaşların da hakkını arayacağız, aramaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'a Yaz Ortasında Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı! Kahramanmaraş'a Yaz Ortasında Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

İşçiler, sendika üyeleri olarak haklarını savunmak ve maaşlarının ödenmesini sağlamak için eylemlerini sürdürüyorlar.