Kalp ve damar cerrahisi İstanbul ilinde pek çok uzman doktorun hizmet verdiği bir alandır. Bu alanın önde gelen isimlerinden biri olan Doç. Dr. Macit Bitargil, her hasta özelinde mevcut soruna ve sorunun derecesine göre uygun yöntemleri uygulayarak başarılı tedavilere imza atmaktadır.

Hayati öneme sahip bir organ olan kalp, günde ortalama yüz bin kez çarparak dolaşım sistemindeki 5 litre kanı tüm dokulara ve organlara taşır. Kan dolaşımını sağlamak için ritmik olarak kasılan kalpte 2 kapakçık ve 2 kulakçık olmak üzere toplam 4 adet odacık bulunur.

Kahramanmaraş Depreminde Tahliye Edilen Köy Güvenli Bölgede Yeniden İnşa Ediliyor! Kahramanmaraş Depreminde Tahliye Edilen Köy Güvenli Bölgede Yeniden İnşa Ediliyor!

Kalp hastalıkları doğumsal olabilir ya da farklı nedenler dolayısıyla sonradan gelişebilir. Kalp hastalıklarının tedavisi hastalık özelinde değişiklik gösterebilir. Uygulanan tedaviden optimum fayda sağlanabilmesi için alanında uzman ve deneyimli doktorların tercih edilmesine özen gösterilmelidir.

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin Rutin Kontrollerinizi Aksatmayın

Kalp ve damar cerrahisi alanı; kalp, damarlar ve kalp kapakçıkları ile ilgili hastalıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenir. Bu alanda uzmanlaşmış cerrahlar, ameliyatlar ve diğer girişimsel prosedürlerden faydalanarak hastalarının kalp - damar sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamayı hedefler.

Fulya’daki Bitargil Clinic’te hastalarını kabul eden Doç. Dr. Macit Bitargil, Antakya doğumludur. Üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Kars’ta mecburi hizmetini tamamlamıştır. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde operatör doktor olarak çalışmaya başlayan Macit Bitargil daha sonra ABD’de bulunan Mayo Clinic Kardiyotorasik Cerrahi Kliniği’nde “Fellow” olarak bir yıldan uzun süre görev almıştır.

Doç. Dr. Macit Bitargil Türkiye’de döndükten sonra 2021 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doçentlik unvanını almıştır. 2022 yılında Acıbadem Taksim, Acıbadem Fulya ve International Acıbadem hastaneleri bünyesinde çalışmaya başlayan Doç. Dr. Macit Bitargil’in kalp ve damar cerrahisi alanında gerçekleştirmiş olduğu çok sayıda bilimsel çalışması bulunmaktadır. Şu anda ise Fulya’daki Bitargil Clinic’te hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir. Kalp ve damar cerrahisi alanlarında yüzlerce başarılı operasyon yöneten Doç. Dr. Macit Bitargil alanının önde gelen isimlerindendir.

Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz: https://www.macitbitargil.com/