Kahramanmaraş'ın Köylere Hizmet Eden Mobil Çerçisi: Mustafa Yalınkat Kahramanmaraş'ın Köylere Hizmet Eden Mobil Çerçisi: Mustafa Yalınkat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere teslim edilen köy evleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; 'Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı, eğer ölüler de yoksa vallahi yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz' diyor" ifadelerini kullanarak tartışma yarattı.

depremzedelerle-ilgili-cikisi-tartisma-yaratan-16824429_5208_m

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu sözlerin ardından Bakan Özhaseki, X üzerinden katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki, canlı yayındaki sözlerinin çarpıtıldığını ve vatandaşların gerçek düşüncelerini paylaştıklarını belirtti. Vatandaşların kendilerine teşekkür ettiğini ve verdikleri evlere memnun olduklarını ifade ettiklerini belirten Özhaseki, vefat edenleri geri getiremeyeceklerini ancak geride kalan yakınlarına sağlam ve güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceklerini vurguladı. Bakan, bu açıklamalarıyla yapılan algı çalışmalarına karşı çıkarak, gerçekleri paylaştıklarını belirtti.