Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda çevre haftası ile ilgili bir dakikalık konuşma yapan MHP Kahramanmaraş milletvekili Sefer Aycan Kahramanmaraş'tan hiç bahsetmedi. 

İşte MHP'li sefer aycan'ın meclis genel kurulunda yaptığı konuşma:

'Sayın Başkan, 1-7 Haziran Çevre Haftası'dır. İnsanın kendisi dışındaki her şey çevresinin ögesidir, çevresini oluşturur. Fiziksel, biyolojik ve sosyal çevre, insan sağlığı üzerine direkt etkilidir. Çevre, insan sağlığını belirleyici faktördür. İnsanda görülen hastalıkların yüzde 90'ı çevresel faktörlere bağlıdır. Çevreyi kirletmemek ve çevrenin insan sağlığına olumsuz etkisini önlemek gerekir. Çevremiz her yönüyle sürekli kirlenmektedir. Hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği artarak devam etmektedir. Hava kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği, çok tehlikeli bir süreçtir. Hava kirliliği olan bir yerleşim yerinde hastalıkların yüzde 25'i hava kirliliğine bağlıdır. Çevre konusunda her birey ve her kurum daha duyarlı olmalı ve çevreyi kirletmemelidir, çevrenin insan sağlığı üzerine olumsuz etkilerini önlemeliyiz. Çevre kirliliğini önlemek için çevreyi kirletenlere en ağır cezalar verilmelidir, yaptırımları taviz vermeden uygulamalıyız.'

Sefer Aycan kahramanmaraş'ın kanayan yarası haline gelen Aksu'nun kirliliği ve çevreyi katleden Elbistan ve Afişinde hayatı yaşanmaz hale getiren termik santral ile ilgili tek kelime etmedi.