Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen Kahramanmaraş'ta çözümsüz kalan sorunlara sert tepki gösterdi.

Orta hasarlı binaların durumu ve yerinde dönüşüm konusundaki belirsizliklere vurgu yapan Karatutlu, iktidarın yetersiz çabasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Halk ve iktidar arasında büyük bir iletişim eksikliği olduğunu ifade eden Karatutlu, "Uygun olmayan alan, baştan sona yalan!" diyerek deprem sonrası yapılan uygulamaları sorguladı.

Karatutlu, iktidar temsilcilerini acil sorunlara çözüm bulmak yerine farklı etkinliklerle meşgul olmakla suçlayarak, "Halk başını sokacak ev bulamazken teras açılışına ya da giyim mağazası açılışı kurdelesini kesmekle meşguller." diye ekledi.

Ayrıca, Karatutlu, deprem sonrası verilen raporlarda belirsizlik olduğunu ve uygun olmayan alanlara neden bina ruhsatı verildiğini sorgulayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'yi istifaya çağırdı. Bu çağrının özellikle kadınlar ve anneler tarafından desteklendiğini belirten Karatutlu, iktidarın depremzedelerin acil sorunlarına duyarsız olduğunu dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta Farklı Partilerden Belediye Başkanları Bir Araya Geldi! Kahramanmaraş'ta Farklı Partilerden Belediye Başkanları Bir Araya Geldi!

HABER: DİLEK NUR